Nyheder
03 januar 2018

Nvidia siger slut med gamer-GPU’er til servere

Grafikkortgiganten tillader ikke længere brug af billige gamer-GPU’er i datace
Onsdag, 3. januar 2018 - 14:37

Hvis du har Nvidias gamer-grafikkort snurrende i dit datacenter, skal du til at lede efter nye, dyrere kort. Grafikkortgiganten starter nemlig det nye år med at forbyde brugen af deres Geforce- og Titan-grafikkort til brug i datacentre, skriver The Register.

»No Datacenter Deployment. The SOFTWARE is not licensed for datacenter deployment, except that blockchain processing in a datacenter is permitted,« står der nu i licensen til grafikkortenes drivere på Nvidias hjemmeside.

Nvidia undtager, som det fremgår sidst i sætningen, crypto-mining fra udelukkelsen. En cached kopi af licensen fra 31. december 2017 viser, at der ikke stod noget om brug i datacentre før årsskiftet ifølge The Register.

Populære AI-kort

Nvidia er kendt for at producere de populære Geforce- og Titan-grafikkort, som lader pc-gamere verden over opleve digitale verdener i sprød 4K og HD-grafik, men grafikkortproducenten fra Silicon Valley slår også sine folder i AI-verdenen, hvor grafikkort trækker de tunge beregninger bag machine learning-algoritmer.

Kritiske stemmer beskylder Nvidia for at gøre det dyrere at drive datacentre. Et Geforce 1080 Titan-kort, der markedsføres til tunge gaming-computere, koster omkring 700 dollars, mens de kort, Nvidia markedsfører til datacentre såsom Tesla V100, koster 9.000 dollars.

Sidstnævnte kort leverer da også 7 teraflops sammenlignet med gaming-kortets 0.355 teraflops, men det er langtfra alle datacentre, der har brug for så ekstreme mængder regnekraft.

»Dette kan potentielt have stor indflydelse for forskningsinstitutter, som bruger de billigere GPU’er til at processere data,« siger en unavngiven akademisk kilde til The Register.

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Også interessant

Arrangør
  
Partner