Nyheder
20 februar 2018

Virksomheder vil helgardere sig med databehandleraftaler: »Vanvittige forslag«

Med GDPR-deadlinen om hjørnet er virksomheder for alvor gået i gang med at indsamle databehandleraftaler. Men det er en jungle at finde ud af, hvad den skal indeholde.

 

Magnus Boye Tirsdag, 20. februar 2018 - 5:11

Deadlinen for at leve op til EU’s databeskyttelsesforordning nærmer sig hastigt, og det får virksomheder af alle størrelser til at intensivere jagten på de obligatoriske databehandleraftaler.

I brancheforeningen IT-Branchen oplever man, at man både i det private og i det offentlige har fået øjnene op for, at aftalen snart skal være på plads. Men hvad der skal stå i den, er langt sværere at svare på:

»De store bøder skræmmer. Og det får folk til at lægge ekstra oven på. Vi har fået aftaler sendt ind, som vi ser på og tænker: ‘Hvad skete der lige der?’,« fortæller Rune Fick Hansen, der er kommunikationschef i IT-Branchen.

»Lige nu har vi fået sendt nogle sager ind, som handler om erstatningsansvar i tilfælde af, at nogen ved et uheld sender persondata et forkert sted hen. Og der er nogen, der gerne vil give databehandleren ansvaret, selvom det i sidste ende var dataejerens skyld.«

Version2.dk

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Også interessant

Arrangør
  
Partner