Nyheder
26 marts 2018

FLSmidth: Slut med at medarbejdere kan have egen server stående og snurre i hjørnet

En ny datacenterstrategi i FLSmidth er lige så meget et spørgsmål om ledelse som teknik, lyder det fra den danske industri-koncerns CIO.

Henrik Rasch redaktion@version2.dk Torsdag, 22. marts 2018 - 13:23

ndustrikolossen FLSmidth (FLS) satser på en stærkt centraliseret datacenterstrategi som en af vejene til at høste gevinsterne af en stribe opkøb de seneste år. Ifølge CIO Mads Madsbjerg Hansen er FLS en global virksomhed, og det kræver, at man i alle kroge af koncernen skal benytte fælles og globale standarder for opsamling og lagring af data.

Det er altså slut med, at den enkelte medarbejder kan have sin egen server stående og snurre i hjørnet. Det griber ind i den enkeltes måde at arbejde på.

Derfor er omlægningen af koncernens datacenterstrategi mindst lige så meget et spørgsmål om ledelse som en rent teknisk øvelse, lyder det fra Mads Madsbjerg Hansen.

Målet er, at FLS-medarbejderne rundt om på kloden skal arbejde efter et sæt fælles processer og datastandarder, hvis koncernens ambition om at opnå synergier fra de mange opkøb skal realiseres.

»Vi er en global virksomhed med masser af ingeniører, der elsker at optimere. Det er de rigtigt gode til. Min opgave som leder er at sørge for, at vi har fælles processer, så vi kan skabe værdi, der er større end summen af de enkelte forretningsområder,« siger Mads Madsbjerg Hansen, der holder en keynote om FLSmidth-koncernens datacenter-strategi ved Version2's konference Infosecurity og Datacenter den 2.-3. maj 2018 i København.

»At ændre datacenterstrategi kan umiddelbart lyde som en ren teknisk øvelse, men det er det langtfra. Vi bevæger os fra, at den enkelte medarbejder sidder med sin egen faglige ambition om at optimere, til at vi arbejder med at indføre globale processer og standarder for vores systemer. Det kræver en centralisering, og for mange af vores medarbejdere betyder det, at de skal tænke på en anden måde,« siger han.

Han peger på et område som indkøb, hvor det er FLSmidths ambition at kunne trække på de samme underleverandører, uanset hvor i verden koncernen opererer.

Tilsvarende er der global it-understøttelse af forretningsprocesser indenfor finans og projektstyring.

Desuden er der indført standarder for sikkerhed, patching og licensstyring, som det seneste års tid har kastet tocifrede millionbesparelser af sig.

»Indtil for et par år siden stod integration af it-systemer ikke så højt på vores interne dagsorden. Men vi har erkendt, at vi ikke kan lave globale indkøb, hvis vi ikke har globale systemer. Og vi kan ikke have globale systemer, hvis vi ikke har et globalt datacenter-koncept. Det er heller ikke nemt at være cost-effektiv på licensstyring eller patche vores systemer, hvis vi har datacentre spredt over hele verden.«

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Også interessant

Arrangør
  
Partner