Nyheder
16 oktober 2018

Sikkerhedsforsker: Trump-dating-app lækker brugeres beskeder, billeder og navne

En sikkerhedsforsker har efter eget udsagn fundet et sikkerhedshul i app’en Donald Daters.

En sikkerhedsforsker har efter eget udsagn fundet et sikkerhedshul i app’en Donald Daters. Det er en app, der øjensynligt er henvendt til tilhængere af den amerikanske præsident, Donald Trump.

Det oplyser The Register.

Mediet kan også fortælle, at app’en netop har fået en del medieeksponering, da den blev omtalt på den amerikanske tv-kanal Fox News mandag i denne uge.

Sidenhen har sikkerhedsforskeren Robert Baptiste fundet frem til, at der bag app'en er en cloud-database, som indeholder brugernavne, private samtaler ført via app'en samt autentifikations-tokens, der gør det muligt at logge ind på en brugers konto.

Denne database er ifølge Baptiste ikke godt sikret.

På Twitter fortæller Baptiste, hvordan det i løbet af fem minutter lykkedes ham at skaffe sig adgang til brugernes oplysninger.

Ifølge The Register, der har været i kontakt med Baptitste, er forklaringen, at app'en har vist sig at indeholde digitale nøgler, der blandt andet giver adgang til udviklernes cloud-konto. Det vil sige, at har man har adgang til app'en, hvilket mange jo i udgangspunktet har, så kan man tilgå oplysninger, der giver adgang til backend.

The Register har forgæves forsøgt at få en kommentar fra folkene bag Donald Daters.

App’en har ifølge Baptiste omkring 1.600 brugere.

Læs mere >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Også interessant

Arrangør
  
Partner