Seminar
on 2 maj | 14:45 - 15:15
Theater 3/Sal 3

KEYNOTE: Er tiden på vores side? Den fremtidssikrede cloud-løsning

Verden og teknologien står ikke stille, og valget og design af en cloud-løsning til lagring af store datamængder stiller derfor store krav til vores evner til at spå om fremtiden.

Her og nu er det ofte spørgsmål om sikkerhed, mulighed for skalering og ikke mindst pris, der er i fokus. Men en udfordring, der let glemmes er tidsperspektivet. For hvordan skruer man en cloud-baseret storage-løsning sammen, hvis man vil være sikker på, at have let og billig adgang til sine data om 15 eller måske 50 år? Det kan vi i realiteten i ikke svare meningsfyldt på, fordi vi ikke kender arkitekturen i fremtidens teknologiplatforme.

Brian Vinter giver samtidig et bud på, hvor vi kan forvente udviklingen af de nuværende dominerende, lovgivning og definitioner af hvad der kan opfattes som sikker opbevaring af data er på vej hen.

Han præsenterer samtidig overvejelser omkring opbygning af en intern Cloud service med et 50 års tidsperspektiv; fra hardware og software til over energi overvejelser til politikker og services. Og han giver desuden sit bud på hvordan man som virksomhed eller organisation undgår at blive låst i proprietære platforme, teknologier og løsninger, som risikerer at blive overhalet af udviklingen.
Cloud
Speaker
Brian Vinter, Professor, Niels Bohr Instituttet
http://forskning.ku.dk/find-en- forsker/?pure=da/persons/228317
Arrangør
  
Partner